Ajahn Sumedho – Atenția conștientă: Calea spre nemurire

Una din primele lucrari de traducere a Asociatiei Buddhiste Theravada Romania este cartea venerabilului Ajahn Sumedho, Atentia Constienta – Calea catre Nemurire.

Scopul acestei cărți este acela de a oferi instrucțiuni și reflecții clare asupra meditației buddhiste, așa cum este predată ea de către Ajahn Sumedho, un bhikkhu (călugăr) din tradiția buddhistă Theravada. Capitolele  au fost editate din  prelegeri mai lungi pe care Ajahn Sumedho le-a ținut studenților săi, pentru a le oferi o abordare practică a înțelepciunii buddhiste. Această înțelepciune este cunoscută și sub numele de Dhamma sau „adevărata natură a lucrurilor”.
Sunteți invitați să folosiți această carte ca pe un manual pas-cu-pas. Primul capitol încearcă să explice practica meditației în general, iar secțiunile următoare pot fi abordate pe rând, câte una, urmate de o perioadă de practică. Al treilea capitol este o reflecție asupra cunoașterii dobândite prin meditație. Cartea se încheie cu detalii privind modalitatea luării refugiilor și a preceptelor, lucruri care plasează meditația într-un cadru mai larg de cultivare mentală. Acestea pot fi cerute formal de la buddhiști ordinați (Saṅgha) sau prin determinare personală. Ele formează fundația metodei prin care valorile spirituale sunt aduse în lume.

Cartea poate fi descărcată aici

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.