Retragere de Practica Intensiva Vipassana – cu Ajahn Dhammanando – 28 Iunie – 2 Iulie, la Pestera

 

Odata cu vizita in Romania a lui Ajahn Dhammanando inauguram un nou format de activitate care speram sa se repete cel putin anual incepand din 2017. Astfel, pentru prima data in Romania organizam in perioada 28 Iunie – 2 Iunie o Retragere de Practica Intensiva a Meditatiei Vipassana.

Aceasta reprezinta o oportunitate rara de a practica intr-un format dedicat de retreagere rezidentiala (retreat) sub indrumarea unui Calugar Buddhist cu experienta vasta, reprezentant al Buddhismului Theravada, o traditie contemplativa cu o continuitate de peste 2.500 de ani.

Seminarul este recomandat atat persoanelor cu o practica anterioara bine conturata care doresc sa aprofundeze diverse aspecte ale Meditatiei si cadrului sau traditional de practica, dar de-asemenea este deschis oricarul participant doritor – indiferent de experienta.

PROGRAM ORIENTATIV/GENERAL:
28 Iunie, ora 10 – 15: Sosire, cazare, pranz si odihna. Ora 15: Inceput Retreat
29 Iunie – 1 Iulie, ora 6 – 20:  Program Intensiv de Practica
2 Iulie, ora 6 – 11:  Program de Practica.  Ora 12: Pranz si Incheierea Retragerii

Programul zilelor de practica incearca pe cat se poate sa simuleze programul monastic:
6.00: Trezirea
6.15 – 7.15: Sedinta de meditatie de dimineata
7.15 – 7.45: Activitati administrative
7.45 – 8.30: Micul dejun
8.30 – 12: Sesiuni de practica a Meditatiei
12 – 13.30: Pauza de pranz
13.30 – 17: Sesiuni de practica a Meditatiei
17 – 18: Pauza de ceai
18 – 19: Sesiune de Meditatie
19 – 20: Prelegere Dhamma zilnica
20 – 21: Practica / Sesiune de Intrebari si Raspunsuri
21.30: Stingerea/Noapte buna

Pe parcursul retragerii de pe 28 Iunie, ora 15, pana duminica,  2 iulie, ora 11 practica de baza a fiecarui participant va fi Linistea Nobila (cu exceptia sesiunilor dedicate de Intrebari & Raspunsuri).

LOCUL DE DESFASURARE: Sat Pestera, Comuna Moeciu, Jud. Brasov. Coordonate GPS:  45°30’36.4″N 25°17’16.9″E // Google Maps: 45.510103, 25.288034

TRANSPORT: Fiecare participant este responsabil pentru transportul catre si de la locul de desfasurare. Organizatorii in schimb vor facilita conectarea participantilor ce au masina cu cei care nu au pentru a usura/optimiza transportul tuturor.

CAZARE:
Sunt disponibile urmatoarele optiuni de cazare:
1. In sala de meditatie sau spatii similare disponibile in centru, Participantul urmand sa-si aduca sac de dormit, neopren, patura si orice considera necesar pentru comfortul propriu. IN LIMITA A 10-15 LOCURI
2. Cu cortul & cele necesare comfortului propriu – In curtea centrului. FARA LIMITARI
3. La pensiunea invecinata, in camere de tip dublu, contra cost – vedeti mai jos. IN LIMITA A 10 LOCURI. Pentru aceasta Organizatorii vor facilita rezervarea camerelor.
4. Orice pensiune din satul Pestera – in functie de preferinta Participantilor (urmand a va ocupa personal de rezervare)

MASA:
– Scopul alimentatiei/hranei pe parcursul retragerii intensive de meditatie este de a ajuta si facilita practica meditativa. Astfel, se vor servi 2 mese pe zi (micul dejun si pranzul). Ultima masa din fiecare va fi cea de pranz. Pentru persoanele cu probleme medicale/de nutritie, se va asigura o gustare usoara seara.
– Mancarea ce va fi servita va fi din spectrul lacto-vegetarian, suficient nutritiva si echilibrata.

ACTIVITATI CONEXE in timpul retragerii:
– intrucat retragerea va avea un caracter rezidential, pentru buna organizare cat si pastrarea costurilor de organizare/participare intr-un spectru rezonabil, participantilor le vor fi alocate anumite activitati administrative in fiecare zi, cum ar fi: curatenie, gatit micul dejun sau pranzul (dupa un meniu bine-stabilit) spalat vase, pregatit ceai.
– alocarea acestor activitati va fi agreeata de comun acord in functie de preferinte sau abilitati, pentru o desfasurare armonioasa, pastrand un echilibru adecvat pentru fiecare participant intre practica de meditatie & nevoile logistice ale retragerii.

COSTURI DE PARTICIPARE:
– Cota-parte cheltuieli logistice + hrana: 350 lei/persoana (70 lei/zi)
– Pentru cazarea la pensiunea invecinata, costul pe persoana este de 80-100 lei/zi  x numarul de zile dorite
– Pentru cazare la orice pensiune din satul Pestera – alegerea cat si cheltuielile ocazionate sunt la alegerea participantilor.

PENTRU DETALII SUPLIMENTARE & REZERVARI/CONFIRMARE PARTICIPARE: va rugam sa transmiteti un email la adresa contact@dhamma.ro.
Pentru confirmare prezenta, va rugam sa ne precizati si: (1) daca aveti automobil personal cu locuri disponibile/aveti nevoie de ajutor pentru transport, (2) preferinta cazare.

IMPORTANT: Participarea la Retragerea Intensiva de Meditatie se poate face doar integral, pentru intreaga perioada. Nu se accepta decat in cazuri f. izolate si justificate, participarea partiala (cateva zile de la inceputul sau sfarsitul retragerii) sau cu intrerupere.