Week-end de practica a Meditatiei Vipassana cu Ajahn Dhammanando, 23 – 25 Iunie

 

Asa cum am anuntat anterior, intre 23 si 25 Iunie avem bucuria de-a organiza primul seminar de practica a Meditatiei Vipassana cu Ajahn Dhammando de la manastirea Amaravati, la prima vizita a venerabilului Calugar in Romania.

Ajahn Dhammanando a devenit Calugar in anul 1993 la manastirea Cittaviveka sub indrumarea Venerabilului Ajahn Sumedho, actualmente pe langa rezidenta la manastirea Amaravati, ocupandu-se si de un proiectul unei viitoare manastiri in Ungaria.

Gasiti mai jos detaliile Seminarului de Practica ce va avea loc in Bucuresti.

Program general:
– 23 Iunie, orele 19 – 21: Conferinta Publica – Scurta Introducere in Buddhismul Theravada si Bazele Practicii Meditatiei Vipassana-Anapanasati
– 24 – 25 Iunie, ora 9 – 18.30: Seminar Intensiv de Practica a Meditatiei

In detaliu, programul zilelor de practica:
– 9 – 12: Sesiuni de meditatie ‘sitting’ si ‘walking’, cu mici pauze
– 12 – 13.30: Pauza de pranz
– 13.30 – 17: Sesiuni de meditatie, cu mici pauze
– 17 – 17.30: Pauza de Ceai
– 17.30 – 18.30: Prelegere Dhamma, Intrebari si Raspunsuri

Pe parcursul celor 2 zile de practica, pana la incheierea seminarului, rugam ca practica de baza a tuturor participantilor sa fie Linistea Nobila (cu exceptia sesiunilor dedicate de Intrebari & Raspunsuri).

Pranzul in cele 2 zile de practica: va recomandam sa va aduceti un sandwitch, fructe sau alimente usoare ce pot fi consumate in cadrul spatiilor disponibile la centru; sugeram sa nu parasiti centrul in cele 2 zile, in intervalul dedicat (9 – 18/18.30).

Locul de desfasurare: Centrul Mind Evolution Society (sala Sunlight), str. Lunei nr. 5, Bucuresti.

Costuri de participare: participarea la intregul seminar este gratuita. Recomandam in schimb, tuturor persoanelor ce au posibilitatea, o donatie de minim 100-150 RON pentru acoperirea costurilor logistice de organizare a seminarului (chirie sala, comunicare, transport) cat si a evenimentelor viitoare.

Detalii suplimentare si confirmare participare: adresa de email contact@dhamma.ro va sta la dispozitie.

Important: Precizam ca nu este posibila/nu recomandam participarea partiala la seminarul de practica (sambata-duminica // 24-25 iunie), acesta avand o continuitate progresiva, atat din punct de vedere al conceptelor ce vor fi prezentate cat si al practicii meditative dezvoltate.