Nick Scott

DESPRE NICK SCOTT:
Nick este un vechi prieten al Sangha Buddhista Theravada din Marea Britanie, avand andorsarea (endorsement) unor calugari seniori din traditie lui Ajahn Chah pentru a sustine retrageri de durata indelungata, facilitand nenumarate asemenea retreat-uri in Marie Britanie.

A inceput sa sustina seminarii si retrageri de meditatie din 2003, dupa o perioada de practica personala de peste 30 de ani,desfasurata in cadrul traditiei Buddhiste Theravada. A locuit peste 10 ani la Manastirea Cittaviveka din Marea Britanie, a avut parte de retrageri solitare personale de lunga durata si de-asemenea a facut pelerinaje de lunga durata cu Ajahn Sucitto (fostul staret al Manastirii Cittaviveka) sau Ajahn Amaro (actualul staret al Manastirii Amaravati – principala manastire din Vest a traditiei lui Ajahn Chah)

Este co-autorul unor carti de popularizare a Buddhismului, scrise impreuna cu Ajahn Sucitto (Rude Awakening, Great Patient One) sau Ajahn Amaro (Tudong: The Long Road North).

Ne bucuram in 2018 de a 2a vizita a lui Nick care va conduce o Retragere de Meditatie de 10 zile la Pestera (com. Moeciu, Jud. Brasov).