Weekend de Practica cu Ajahn Abinando, 30 Sept. – 2 Oct.

Vineri, 30 Septembrie – Duminica 2 Octombrie: Weekend Intensiv de Meditaţie. Esenţa Invăţăturii Buddhiste: Integrarea Noţiunilor de Sine si Non-Sine in Practică

În acesta retragere de meditatie cu Ajahn Abhinando (de la Manastirea Buddhista Harnam din UK) vom parcurge esenţa invataturii buddhiste, cu o deosebita atenţie acordata notiunile de ‘sine’ si ‘non-sine’.

Baza acestei invataturi este cultivarea unei perceptii  cat se poate de clare, perceptie folosita pentru a  patrunde esenţa experienţei in acest moment. Aceasta este asa numita ‘cultivare meditativa’ (citta bhavana).

Aici, vom putea examina modul in care prezenţa corpului, procesele cognitive si viata noastra emotionala  interactioneaza pentru a creea experienta de fața si in special notiunea de sine.

Detalii Participare:

Retragerea va fi tinuta in liniste (noble silence). Practica din weekend va include perioade de meditatie formala (in sezut, in picioare si in mers), meditatie ghidata focalizand constientizarea corpului, a senzatiilor si a sentimentelor, si periode de meditatie Metta (loving-kindness).

Vor fi instrucțiuni detaliate de meditație, discuții și perioade de întrebări și răspunsuri . Participare este pe baza de inscriere– costul de participare este 150 lei (donatie sugerata). Pentru inscrieri/detalii: contact@dhamma.ro, info@yogaepoche.ro

Programul pentru weekend este urmatorul:
– Vineri 30 Septembrie: 19:00 – 21:30 Introducere
– Sambata 01 Octombrie: 9:00 – 18:00 Practica /Dialog
– Duminica 02 Octombrie 9:00 – 18:00 Practica /Dialog

Locul de desfasurare: Centrul Anahata,  Str. Fabrica de Chibrituri 16, etaj 2, ap 5, la Parcul Carol, (langa  autogara Filaret, in aceaiasi cladire cu Seeds for Happiness,   20 min pe jos de la Piata Unirii, cu autobuzul nr.232 sau tramvaiul nr.7 pana la statia Filaret).

 


In afara retragerii de meditatie, va invitam la urmatoarele sesiuni cu Ajahn Abhinando:

Joi, 29 Septembrie ora 19:00: Cele Patru Adevaruri Sublime si Practica Meditatiei. Lod de desfasurare:   Centrul Anahata
Luni, 3 Octombrie ora 19:00: Working with the Mind: Introducing The Three Marks of Existence – la Centrul Hermitage (Str. Eminescu nr. 127). Link catre Eveniment de Facebook.

 

1 comment

Comments are closed.