In continuarea intalnirilor periodice ale grupului de meditatie, in toamna anului 2016 vom organiza 3 ateliere dedicate aprofundarii practicii meditative cu 2 formate diferite.
Primul format, cel de introducere in meditatia Vipassana-Anapanasati este recomandat in principal persoanelor care sunt la inceput si doresc o intelegere a aspectelor de baza ale practicii meditative:
– bazele teoretice si contextul filosofic-religios Buddhist relevant pentru practicarea meditatiei, intr-un format succint si usor de inteles
– postura fizica: importanta unei posturi corecte care serveste scopului meditatiei
– tehnica de baza a meditatiei Anapanasati-Vipassana cu explicarea unor aspecte legate de tehnica, diferente de abordare, etc.
– instrumente utile meditatiei: moralitate si atitudini mentale corecte/constructive
– impedimente uzuale in practica meditatiei
– integrarea meditatiei cu viata cotidiana; aspecte de psihologia meditatiei
Cand:
– 10 Septembrie – sambata, orele 10 – 14
– 5 Noiembrie – sambata, orele 10 – 14
Al doilea format, Seminar de meditatie Vipassana-Anapanasati – Dincolo de inceputuri este preponderent recomandat persoanelor cu o practica anterioara mai bine conturata si care doresc sa aprofundeze practica meditativa personala. O parte din topicurile atinse vor fi urmatoarele:
– O reiterare a tehnicilor de meditatie Anapasati-Vipassana cu explicarea mai in detaliu a unor aspecte legate de tehnica sau diferente de abordare intre diverse scoli Theravada
– Samatha-Vipassana – diferenta de terminologie, de scop si de practica, precum si felul in care lucreaza cele doua impreuna, in functie de tipologiile umane.
– Practica de tip Samatha-Samadhi
(a) aspecte importante: Vitaka-Vichara, retragere/izolare senzoriala (mentala sau fizica), ancorarea in Momentul Prezent.
(b) pasi generali si repere de dezvoltare a practicii
(c) atitudini mentale importante pentru practica si corelarea cu dezvoltarea practicii
– Impedimente generale (stil de viata, atitudini mentale) si particulare (de practica) in aprofundarea meditatiei
Cand: 22 Octombrie – sambata, orele 10 – 14.
Programul seminariilor pentru ambele formate pentru va cuprinde un echilibru intre aspecte teoretice (minim 50%) si practica meditativa.
Locul de desfasurare: centrul Mind Evolution Society, sala Sunlight, pe Str. Lunei nr. 5, sector 2, langa parcul Izvorul Rece, aproape de intersectia Bulevardului Carol cu Calea Mosilor. Persoana de contact: Mihai, telefon 0722 596 482, email contact@dhamma.ro.
Costuri de participare: participarea este gratuita, insa pentru cine are posibilitatea dpdv financiar, recomandam o donatie de 60 de lei/seminar pentru acoperirea costurilor de organizare, .
Confirmare prezenta: va rugam sa confirmati prezenta dvs. cu un email la adresa contact@dhamma.ro pentru seminariile la care doriti sa participati. Numarul de locuri este limitat.
Pentru orice intrebari, va stam la dispozitie prin intermediul formularului de contact din site sau cu adresa de email contact@dhamma.ro.
1 comment
Comments are closed.