Retragere de Meditatie Vipassana cu Nick Scott, 1 – 10 Mai 2020 – ANULAT

.

Din cauza situatiei curente cauzata de coronavirus anulam retragerea de meditatie cu Nick Scott. Dupa ridicarea restrictiilor de circulatie la nivel european – vom incerca reprogramarea lui in 2020 sau 2021. Pentru actualizari, va sugeram abonarea la newsletter.

 

In 2020 ne bucuram sa-l avem ca invitat pentru a 4a oara pe Nick Scott, invitat pentru organizarea unei Retrageri de Meditatie de 10 zile. 

Avem din nou in acest an o oportunitate aparte de practica intensiva intr-un cadru formal, dedicat de retragere (retreat) sub indrumarea unui Profesor de Meditatie experimentat cu o practica Vipassana de peste 30 de ani.

LOCUL DE DESFASURARE: Sat Pestera, Comuna Moeciu, Jud. Brasov.

 

 

PROGRAMUL DETALIAT de practica incearca pe cat se poate sa simuleze programul specific unui centru de meditatie:

6.00: Trezirea
6.15 – 7.15: Sedinta de meditatie de dimineata
7.15 – 7.45: Activitati administrative
7.45 – 8.30: Micul dejun
8.30 – 12: Sesiuni de practica a Meditatiei
12 – 13.30: Pauza de pranz
13.30 – 17: Sesiuni de practica a Meditatiei
17 – 18: Pauza de ceai
18 – 19: Sesiune de Meditatie
19 – 20: Prelegere Dhamma zilnica
20 – 21: Practica / Sesiune de Intrebari si Raspunsuri
21.30: Stingerea/Noapte buna

Pe parcursul ambelor retrageri, in afara zilelor de inceput si sfarsit practica de baza a fiecarui participant va fi Linistea Nobila (cu exceptia sesiunilor dedicate de Intrebari & Raspunsuri).

TRANSPORT: Fiecare participant este responsabil pentru transportul catre si de la locul de desfasurare. Organizatorii in schimb vor facilita conectarea participantilor ce au masina cu cei care nu au pentru a usura/optimiza transportul tuturor.

CAZARE
Sunt disponibile urmatoarele optiuni de cazare:
1. La o pensiune f. apropiata de centrul de meditatie in camere de tip dublu. Organizatorii se vor ocupa de rezervarea camerelor pentru toti participantii.
2. In centrul de meditatie – unde sunt disponibile cateva spatii dedicate (de tip dormitor sau spatiu-deschis).
3. Este posibila si cazarea la cort, dar nu e recomandata, avand in vedere locatia si perioada de an (este asteptata o vreme rece-racoroasa).

MASA
– Scopul alimentatiei/hranei pe parcursul retragerii intensive de meditatie este de a ajuta si facilita practica meditativa. Astfel, se vor servi 2 mese pe zi (micul dejun si pranzul) si o gustare usoara seara.
– Mancarea ce va fi servita va fi din spectrul lacto-vegetarian, suficient nutritiva si echilibrata.

ACTIVITATI CONEXE in timpul retragerii
– intrucat retragerea va avea un caracter rezidential, pentru buna organizare cat si pastrarea costurilor de organizare/participare intr-un spectru rezonabil, participantilor le vor fi alocate anumite activitati administrative in fiecare zi, cum ar fi: curatenie, gatit micul dejun sau pranzul (dupa un meniu bine-stabilit) spalat vase, pregatit ceai.
– alocarea acestor activitati va fi agreata de comun acord in functie de preferinte sau abilitati, pentru o desfasurare armonioasa, pastrand un echilibru adecvat pentru fiecare participant intre practica de meditatie & nevoile logistice ale retragerii.

COSTURI DE PARTICIPARE
– Participarea este Gratuita. Ne vom baza pe donatiile participantilor pentru acoperirea costurilor de organizare ale intregului seminar.

 PENTRU DETALII SUPLIMENTARE, REZERVARI/CONFIRMARE PARTICIPARE
– orice rezervare/cerere detalii se face cu un  e-mail la adresa contact@dhamma.ro.
– numarul de persoane este limitat la 25-30 de participanti. In cazul acoperirii acestui numar, vom avea o lista ‘de asteptare’ ce va fi confirmata lunar pana la data desfasurarii retragerii efective.
– participarea la Retragere se poate face doar integral, pentru intreaga perioada a fiecarui eveniment.  Nu se accepta decat in cazuri f. izolate si justificate, participarea partiala sau cu intrerupere.

Pentru orice intrebari, va stam la dispozitie la adresa de email contact@dhamma.ro