Introducere in Vipassana – sesiuni lunare in 2017 la centrul Ashtanga România

La invitatia prietenilor de la Asociatia Ashtanga Romania – vom incepe din luna Martie o serie de sesiuni introductive in meditatia Vipassana ce se vor desfasura lunar la centrul Ashtanga Romania.

Cui se adreseaza seminarul?
Acesta este recomandat in primul rand persoanelor fara experienta in practica meditatiei Vipassana-Anapanasati si care doresc sa se familiarizeze cu aspectele de baza ale practicii. De asemenea, sunt bineveniti si practicantii cu experienta care isi propun o intelegere mai buna a bazelor practicii meditative (postura, tehnica, principii filosofice de baza).

Cand:
Primele 2 sesiuni se vor desfasura pe 12 Martie si 9 Aprilie.
Urmatoarele vor fi anuntate in curand prind actualizarea acestui articol.

Programul seminarului: orele 10 – 13.30.
– In prima parte de aproximativ 60 de minute vom atinge urmatoarele subiecte utile unei practici meditative personale:

  • bazele teoretice si contextul filosofic-religios Buddhist relevant pentru practicarea meditatiei, intr-un format succint si usor de inteles
  • postura fizica: importanta unei posturi corecte ce serveste scopului meditatiei
  • tehnica de baza a meditatiei Anapanasati-Vipassana cu explicarea unor aspecte legate de tehnica, diferente de abordare, etc.
  • instrumente utile meditatiei: moralitate si atitudini mentale corecte/constructive

– 1 sesiune de practica personala, in grup, de 20-30 de minute
– pauza 10 minute
– o prezentare a impedimentelor uzuale in practica meditatiei precum si integrarea meditatiei cu viata cotidiana/aspecte de psihologia meditatiei
– a doua sesiune de practica (20-30 de minute)
– intrebari si raspunsuri

Recomandam sa aveti o tinuta lejera sau un schimb de haine (exista spatii in care va puteti schimba).

Locul de desfasurare: centrul Ashtanga Romania, Str. Toamnei 118, Scara 1, Parter, Ap. 1, Interfon 101 C. Persoane de contact: Mihai A., email contact@dhamma.ro,  telefon 0722 596 482 // Irene Zaarour – email info@anahata.ro, telefon 0722 396 563.

Costuri de participare: participarea este gratuita, donatiile sunt in schimb bine-venite pentru acoperirea costurilor de organizare si comunicare.

Confirmare prezenta: va rugam sa confirmati prezenta dvs. cu un email la adresa contact@dhamma.ro sau info@anahata.ro. Numarul de locuri pentru fiecare sesiune introductiva este limitat.

Pentru orice intrebari, va stam la dispozitie prin intermediul formularului de contact din site sau adresele de email contact@dhamma.ro, respectiv info@anahata.ro.