Insight Dialogue. Practica Meditatiei in Relatie. Bhikku Sukhacitto. 16-18 Septembrie 2011

Pentru cei interesati in meditatie, va invitam la un seminar usor diferit cu Bikkhu Sukhacitto pe data de 16-18 Septembrie: Insight Dialogue- Practica Meditatie in Relatie.

Desi in mod traditional,  meditatia este o practica solitara, observam ca practica in grup poate servi ca suport pentru multi dintre noi. Bazat pe practica Vipassana, Insight Dialogue– Meditatia in Relatie este o dezvoltare a acestei idei.

Folosind prezenta celuilalt ca support, putem cultiva toate calitatile din practica traditionala in dialog.

Cateva detalii:

1. Seminarul va impleti meditatia in tacere, Insight Dialogue- Meditatie in Relatie, si scurte perioade de meditatie in miscare si…..miscare in meditatie 🙂

2. Seminarul se tine in liniste. Ne limitam dialogul pt. periodele de Meditatie in Relatie, si perioadele de intrebari/raspunsuri.

3Programul pt. Seminar este urmatorul:

Vineri: 18:30 – 21:00
Sambata: 9:00 – 21:00, cu pauze intre 11-12:30 (lunch break), si 4:30-5:30 (tea break).
Duminica: 9:00 – 18:00, cu pauza intre 11:12:30 (lunch break) si 3:00-3:30 (tea break).

Desi vor fi refreshments, sugeram ca toata lumea sa aduca un sandwich/lunch box pt. pranz. Pauzele de masa vor fi in liniste.

4. Vineri este sedinta introductiva. Odata inceput seminarul, nu este posibila aparitia ulterioara,  din cauza structurarii in etape a practicii.

5. Participarea este libera, cu inscriere in prealabil. Nu se percep taxe pentru seminariile/retragerile de meditatie 🙂 Este sugerat insa, daca aveti posibilitatea, de a contribui cu o donatie pentru a putea amortiza din costuri.

Bhikkhu Sukhacitto:
Ca fiinte umane, suntem fiinte relationale.
Pe masura ce invatam sa ne deschidem catre aspectul relational al fiintei– semnificatia adevarata a prezentei celuilalt, regasim  intelegere, claritate, usurinta, si bucurie curgand libere in relatiile noastre interpersonale.


In acest seminar vom medita impreuna, nu stand separati, fiecare in spatiul lui, ci in plina relatie, in acelasi spatiu, relatie care  va fii in acelasi timp si meditatie.

Mai multe detalii despre aceasta practica se pot gasi la www.metta.orgaici, si aici.

http://dhamma.ro/img/meditatie-in-dialog_2011.jpg

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.