Zi de practică a meditației cu temă, București

Evenimentul de tip “Zi de practică cu temă” este un format nou destinat oamenilor cu o practică personală sau celor care au participat la o introducere de meditație, ce se desfășoară în București

Programul va fi următorul:

  • 10:00 – 12:45 Practică de meditație, Dhamma talk
  • 12:45 – 14:15 Pauză de prânz, în tăcere
  • 14:15 – 17:00 Practică de meditație, Dhamma talk, Q&A

Pe parcursul zilei se va respecta tăcerea nobilă.

Pentru prânz fiecare își va aduce de mâncare ce poftește și vom face food sharing – cine dorește.

Zilele de practică vor avea fiecare câte o temă de reflecție, oferită de facilitatorul zilei.


30 Iunie 2024 – Impermanența

“If you realise that all things change, there is nothing you will try to hold on to.” Lao Tzu

Totul curge, se mișcă, se transformă și apoi se stinge.

Ceea ce apare, se manifestă și dispare.

Ne propunem să fim in tăcere o zi împreună căutând în impermanență, efemeritate și incertitudine, pacea.


LOCUL DE DESFĂȘURARE: Centrul ‘The Legacy’, str. Gazelei nr. 44, Bucuresti.

COSTURI DE PARTICIPARE: participarea este gratuita, donațiile în schimb sunt bine-venite, în măsura posibilităților fiecărui participant, fiind folosite pentru acoperirea costurilor de organizare și comunicare a evenimentului.

CONFIRMARE PREZENTA: numărul de locuri este limitat, de-aceea va rugăm să confirmați prezența dvs. cu un email la adresa contact@dhamma.ro. 

PENTRU ORICE ÎNTREBĂRI, vă stăm la dispoziție la adresa de email contact@dhamma.ro


3 Decembrie 2023 – Calea de Mijloc

Buddha se referă la învățătura sa ca fiind Calea de Mijloc deoarece trasează o cale între a încerca prea mult și a nu încerca deloc. Meditația în sine este o cale de mijloc, un echilibru între efort și relaxare, între muncă și relaxare, între activitate socială și timp personal, între a face și a fi.

Această zi de practică de meditație în tăcere va fi și o explorare a ce ar însemna să descoperim și să ne așezăm în acest echilibru.

14 Ianuarie 2024“Letting go” – desprinderea de suferință

Eliberarea de suferință, scopul practicii Dhamma, se realizează prin renunțarea la a mai întreține cauza suferinței: atașamentul de dorințe, aversiune, identitate, concepte, idei.
“Letting go” (“a da drumul”), exersarea non-atașamentului, ne oferă ocazia unei perspective mai vaste, generată de abilitatea de a permite lucrurilor să curgă neîngrădite de setea de permanență, stabilitate și control.

Dincolo de obișnuința de a ne lăsa absorbiți în problemele, plictiseala, grijile și temerile cotidiene, există un spațiu al liniștii interioare. Vom urmări să explorăm acest spațiu pe parcursul unei zile de practica, observând cum gândurile, impresiile și emoțiile vin și pleacă, fără a judeca, fără a le urma.
În loc să ne fixăm atenția pe iureșul mental sau emoțional în sine, vom căuta sa-l vedem așa cum este: un vârtej al minții cu nimic mai concret decât o umbră proiectată de lumina conștiinței.

31 Martie 2024 – Prin Dukkha

Condiționați biologic și cultural evităm instinctiv disconfortul, neplăcerea, incertitudinea, durerea, dukkha.

Ne lăsăm astfel închiși într-un joc impulsiv ce ne reduce opțiunile și ne îngustează orizontul și care ne afundă mai mult într-un cerc vicios dureros.

Această zi de practică e o invitație de a privi direct spectrul neplăcut al experienței, deschiși să descoperim dincolo de temeri, potențialul transformator și de trezire al dukkha.