Weekend de practica Vipassana cu Bhante Yogavaacara Rahula: 25-27 Aprilie. Detalii suplimentare

Va invitam la un weekend de practica Vipassana cu Bhante Yogavaacara Rahula. Vipassana este esenta practicii meditative in traditia buddhista Theravada.

Folosind structura din Satipatthana Sutta, discursul lui Buddha care detaliaza practica meditatiei incepand cu dezvoltarea atentiei constiente (Sati, uneori tradusa ca ‚mindfulness’ ), abordarea lui Bhante Rahula aduce in prim plan constientizarea corpului  și a respirației (Kayanupassana) ca fundament pentru cultivarea unei intelegeri  directe a naturii experientei noastre… in momentul de față.

Structura  Retragerii
In aceasta retragere vom alterna perioade de practica a Respirației Constiente (respiratie profunda, lenta, pe deplin constienta),   Body-Work si perioade de Meditatie Formala si ghidata. Dharma Talks  si sesiuni de Q&A sunt incluse. Periodele de meditatie vor fi intre 45-60 minute.

Detalii Participare
Pentru ca mentinerea unei energii de grup coerente este importanta, este necesar un angajament ferm de a ramane pe intregul parcurs al acestui weekend. Nu este posibila participarea partiala.

Aceasta retragere este potrivita pentru incepatori precum si pentru cei cu experienta in practica de meditatie. Toata perioada retragerii, in afara de sesiunile de Q&A va fi in liniste (Noble Silence). Retragerea incepe Vineri seara la ora 19:00 si se termina Duminica seara la ora 18:00. Programul zilei de vineri este de la 19 la 21.30 iar in zilele de sambata si duminica de la 9 la 18.

Nu sunt taxe de participare pentru aceste evenimente, dar pentru a acoperii cheltuielile de organizare, donatii sunt sugerate si binevenite. 

Pentru ca locurile sunt limitate, inscrierea in avans este necesara.

Pentru detalii/inscrieri: contact@dhamma.ro, samastithi@gmail.com.