Seminar “Anapanasati -Vipassana – Dincolo de Inceputuri” – 18 Februarie

 

Duminica, 18 Februarie,  de la ora 10 (pana la ora 13), organizam seminarul “Anapanasati -Vipassana – Dincolo de Inceputuri”, primul in acest format din 2018.

Seminarul este recomandat persoanelor cu o practica anterioara a meditatiei  bine conturata si care au o intentie autentica de a-si aprofunda experienta personala a practicii. Nu este un seminar introductiv, ci mai degraba unul de format ‘intensiv’.

Topicuri abordate:

 1. O reiterare a tehnicilor de meditatie Anapasati-Vipassana cu explicarea mai in detaliu a unor aspecte legate de tehnica sau diferente de abordare intre diverse scoli Buddhiste Theravada
 2. Samatha-Vipassana – diferenta de terminologie, de scop si de practica, precum si felul in care lucreaza cele doua impreuna
 3. Practica de tip Samatha-Samadhi
  – pasii generali si particulari ai acestui tip de practica – cei 5 factori ai concentrarii/absorbtiei mentale
  – detaliat, repere si aspecte importante de dezvoltare a practicii: Vitaka-Vichara, retragere/izolare senzoriala (mentala sau fizica), ancorarea in Momentul Prezent, aspecte experientiale ale meditatiei si meditatorului in progresul catre Samadhi
  – atitudini mentale importante pentru practica si corelarea cu dezvoltarea practicii
 4. Mecanisme de generare de Insight (Vipassana), ca pasi intermediari catre Eliberare
 5. Impedimente generale (stil de viata, atitudini mentale) si particulare (de practica) in aprofundarea meditatiei. Integrarea meditatiei intensive in viata cotidiana.

Recomandam o tinuta lejera sau un schimb de haine (exista spatii unde participantii se pot schimba).

Locul de desfasurare: Centrul Ashtanga Yoga Romania, Str. Toamnei 118, Scara 1, Parter, Ap. 1, Interfon 101 C, Bucuresti.

Confirmare prezenta:
– Numarul de participanti este limitat, participarea se va face pe baza de cerere & confirmare prin email;
– Cererea de participarea la seminar se face cu un email la adresa contact@dhamma.ro.

Costuri de participare: participarea este gratuita, donatiile in schimb sunt bine-venite, in masura posibilitatilor fiecarui participant, fiind folosite pentru acoperirea costurilor de organizare si comunicare a evenimentului.

Pentru orice intrebari, va stam la dispozitie prin intermediul formularului de contact din site sau email contact@dhamma.ro.

 

.