Retragere de Meditatie Vipassana cu Nick Scott, 31 Mai – 9 Iunie 2024

In 2024 ne bucuram sa-l avem ca invitat pe Nick Scott in Romania pentru a 6a oara – pentru facilitarea Retragerii de Meditatie Anuale de 10 zile

Avem din nou in acest an o oportunitate aparte de practica intensiva intr-un cadru formal, dedicat de retragere (retreat) sub indrumarea unui Profesor de Meditatie experimentat cu o practica Vipassana de peste 30 de ani.

LOCUL DE DESFASURARE
Sat Pestera, Comuna Moeciu, Jud. Brasov.

PROGRAMUL ORIENTATIV pentru perioada de retreat este urmatoarea:

  • 31 Mai, orele 10 – 17: Sosire, cazare, pranz, organizare logistica si odihna.
    Orele 17-19: Inceput Formal Retragere
  • 1 – 9 Iunie, orele 6 – 20:  Program Intensiv de Practica
  • 9 Iunie, orele 6 – 12:  Program de Practica. 
    Orele 12-14: Incheierea Retragerii

PROGRAMUL DETALIAT al zilelor de practica incearca pe cat se poate sa simuleze programul specific unui centru de meditatie:

6.00: Trezirea
6.15 – 7.15: Sedinta de meditatie de dimineata
7.15 – 7.45: Activitati administrative
7.45 – 8.30: Micul dejun
8.30 – 12: Sesiuni de practica a Meditatiei
12 – 13.30: Pauza de pranz
13.30 – 17: Sesiuni de practica a Meditatiei
17 – 18: Pauza de ceai
18 – 19: Sesiune de Meditatie
19 – 20: Prelegere Dhamma zilnica
20 – 21: Practica / Sesiune de Intrebari si Raspunsuri
21.30: Stingerea/Noapte buna

Pe parcursul retragerii, in afara zilelor de inceput si sfarsit practica de baza a fiecarui participant va fi Linistea Nobila (cu exceptia sesiunilor dedicate de Intrebari & Raspunsuri).

TRANSPORT
Fiecare participant este responsabil pentru transportul catre si de la locul de desfasurare. Organizatorii in schimb vor facilita conectarea participantilor ce au masina cu cei care nu au pentru a usura/optimiza transportul tuturor.

CAZARE
Sunt disponibile urmatoarele optiuni de cazare:

1. La 3 pensiuni f. apropiate de centrul de meditatie in camere de tip dublu. Organizatorii se vor ocupa de rezervarea camerelor pentru toti participantii.

2. In centrul de meditatie – unde sunt disponibile cateva spatii dedicate (de tip dormitor sau spatiu-deschis).

MASA
Scopul alimentatiei/hranei pe parcursul retragerii intensive de meditatie este de a ajuta si facilita practica meditativa. Astfel, se vor servi 2 mese pe zi (micul dejun si pranzul) si o gustare usoara seara.

Mancarea ce va fi servita va fi din spectrul lacto-vegetarian, suficient nutritiva si echilibrata.

ACTIVITATI CONEXE in timpul retragerii
– intrucat retragerea va avea un caracter rezidential, pentru buna organizare cat si pastrarea costurilor de organizare/participare intr-un spectru rezonabil, participantilor le vor fi alocate anumite activitati administrative in fiecare zi, cum ar fi: curatenie, gatit micul dejun sau pranzul (dupa un meniu bine-stabilit) spalat vase, pregatit ceai.
– alocarea acestor activitati va fi agreata de comun acord in functie de preferinte sau abilitati, pentru o desfasurare armonioasa, pastrand un echilibru adecvat pentru fiecare participant intre practica de meditatie & nevoile logistice ale retragerii.

COSTURI DE PARTICIPARE
Participarea este Gratuita. Ne vom baza pe donatiile participantilor pentru acoperirea costurilor de organizare ale intregului seminar.

CONTACT, DETALII SUPLIMENTARE, REZERVARI-CONFIRMARE PARTICIPARE

Orice rezervare/cerere detalii se face cu un e-mail la adresa contact@dhamma.ro.

Numarul de persoane este limitat la 25-30 de participanti. In cazul acoperirii acestui numar, vom opera o lista ‘de asteptare’ ce va fi confirmata lunar pana la data desfasurarii retragerii efective.

Participarea la Retragere se poate face doar integral, pentru intreaga perioada a fiecarui eveniment. Nu se accepta decat in cazuri f. izolate si justificate, participarea partiala sau cu intrerupere.

Pentru orice intrebari, va stam la dispozitie la adresa de email contact@dhamma.ro