Program activitati meditatie in 2022

24 Ianuarie 2022, Bucuresti


Bine v-am gasit, dragi prieteni in meditatie.

Anul 2022 ne primeste cu aceleasi provocari din ultimii 2 ani – cauzate de pandemia COVID-19.

De la inceputul pandemiei pana in prezent am incercat sa ne mentinem activitatea, in limita posibilitatilor oferite de cadrul legal si etic al desfasurarii activitatilor noastre – in dorinta ca intalnirile noastre sa nu devina un vector de raspandire al noului coronavirus.

Astfel in 2020 si 2021, ne-am reluat gradual activitatea, intai in format virtual (prin intalniri online, in format de video-conferinte) urmat gradual de intalniri in format fizic. De altfel pe parcursul anului 2021 formatul general al intalnirilor fizice s-a mentinut – insa unele formate de activitati, cum ar fi seminariile de introducere in meditatiile sau retragerile rezidentiale de meditatie (de 5-10 zile) au limtate sau oprite integral.


CE PLANURI AVEM IN 2022


Ne continuam activitatile in format fizic, insa in formatul cel mai restrans posibil, urmand ca odata cu reducerea impactului social al pandemiei COVID-19 in 2022 – sa reluam si alte formate de activitate.

Astfel:

1. Formatul de INTALNIRE SAPTAMANALA DE MEDITATIE VIPASSANA ce l-am avut activ in 2020 (partial) si 2021 se continua si in 2022.

Cand: ne intalnim in fiecare zi de marti, de la ora 19 (pana la 21.30)
Ce: 3 sesiuni de meditatie de cate 30-40 de minute, urmata de socializare la o ceasca de ceai.
Unde: centrul The Legacy, str. Gazelei 44, Bucuresti. Aceasta este locatia in care ne-am mutat la mijlocul anului 2021, unde ne simtim bine si credem/speram ca vom ramane o perioada indelungata de timp.

Nou: de-asemenea, suntem in a 2a luna in care experimentam cu un format suplimentar de intalnire periodica de meditatie, respectiv bi-lunar, in zilele de Duminica, de la 6 AM – 9 AM. Acest format este inca experimental – urmand ca in functie de numarul de participanti, daca acesta se stabilizeaza, sa-l facem disponibil public – tuturor persoanelor interesate.

2. Seminariile de tip INTRODUCERE IN MEDITATIE – intrucat in aceasta perioada ne aflam pe o panta ascendenta de cazuri COVID-19, pentru moment sunt suspendate.

Le vom relua probabil in primavara – odata ce numarul de cazuri zilnice COVID-19 va scadea.

3. Pentru formatul de tip RETRAGERE DE MEDITATIE, intensiv & rezidential (la munte sau o locatie dedicata): momentan nu avem planuri dedicate pentru 2022, insa gradual vom explora aceasta posibilitate pentru acest an, in functie de posibilitati. Sublimiez ca este in intentia noastra de-a incerca sa organizam in 2022 o retragere de meditatie de 5-10 zile. Daca doriti sa ajutati la organizarea lui, va rog sa ne dati un semn.

IMPORTANT
Detalii de cunoscut pentru participarea la activitatile noastre

1. Intalnirile saptamanale ale Grupului de Meditatie Vipassana sunt recomandate persoanelor ce-au minime notiuni anterioare de practica meditativa sau au participat la sesiunile introductive anterioare; aceaste intalniri nu au ca scop introducerea in practica meditatiei. Pe parcursul anului 2022 speram sa organizam seminarii introductive dedicate.

2. COVID-19: atat prin prisma obligatiilor legale – ca organizatori de evenimente publice, dar si din dorinta de-a nu deveni vectori de raspandire, prezenta la activitatile noastre este conditionata de vaccinare/disponibilitatea unui certificat medical corespunzator. Se accepta exceptii doar in cazuri izolate.

3. CONFIRMARE PREZENTA
Va rugam sa confirmati prezenta dvs. la oricare din intalnile la care doriti sa participati cu un email la adresa contact@dhamma.ro

4. DONATII SI COSTURI DE PARTICIPARE
Participarea la activitatile noastre publice – grupul de meditatie sau seminariile introductive – este gratuita, fara vreo taxa obligatorie. In acelasi timp, activitatile noastre necesita totusi bani pentru a continua – chirie sala meditatie, web-hosting, anunturi pentru promovare activitati, etc.

Ne bazam in primul rand pe donatiile participantilor la activitatile noastre pentru a acoperi cheltuielile periodice, de-aceea orice donatie este bine-venita. Metodele de donatie disponibila le gasiti in articolul dedicat. In acest moment cheltuielile noastre lunare sunt de 800 – 1200 lei, in functie de numarul de intalniri/activitati au loc in respectiva luna.

Pentru orice detalii suplimentare, intrebari sau sugestii, adresa de email contact@dhamma.ro sau nr. tel. 0722 596 482 va stau intotdeauna la dispozitie.

O iarna frumoasa in continuare,
Echipa ABTR – Asociatia Buddhista Theravada Romania


————
Mai jos sunt si cateva poze de la intalnirile din ultimele 2-3 luni 🙂