Ajahn Vimokkha Metino si Ajahn Dhammanando in Romania – Mai, respectiv Iunie-Iulie 2017

Venim cu vesti frumoase pentru perioada urmatoarelor 3 luni care speram ca vor creste volumul cat si calitatea interesului pentru Dhamma si practica Meditatiei Vipassana.

Astfel:

1. In perioada 20 Iunie – 6 Iulie ne vom bucura de prezenta lui Ajahn Dhammanando, la prima sa vizita in Romania, urmata speram de multe altele pe viitor.

Ajahn Dhammanando, este calugar din anul 1993, actualmente rezident la manastirea Amaravati din Marea Britanie, in traditia Forest Sangha initiata de Ajahn Chah. De cativa ani este implicat in proiectul unei noi manastiri in Ungaria unde a petrecut ultimele 5 retrageri Vassa.

In linii mari, programul activitatilor agreeate cu Ajahn este urmatorul:

– Vineri, 23 Iunie – Prelegere publica in Bucuresti // detaliile vor urma in curand

– 24-25 Iunie – Retragere de meditatie/weekend de practica a meditatiei. Locatie: centrul Mind Evolution Society. Programul zilnic, estimativ pentru cele 2 zile: 8.30 – 18.30/19, cu pauza de pranz. Mai multe detalii vor urma

– 28 Iunie – 2 Iulie – Retragere de meditatie la munte, localitatea Pestera // detalii vor urma in curand. Acesta este prima retragere de meditatie de format rezidential, prelungit cu un calugar in Traditia Theravada ce are loc in RomaniaDaca doriti sa participati, va sugeram sa va faceti aranjamentele necesare de concediu din timp. Numarul de locuri/participanti este limitat la maxim 20-25 de persoane.
Mai multe detalii vor urma in curand.

2. In perioada 29 Mai – 1 Iunie ne va vizita Venerabilul Vimokkha Metino /  Ajahn Wimoak, starețul manastirii Wat Pipphalivanaram din Thailanda, Provincia Rayong.

In perioada vizitei lui Ajahn Vimokkha vom petrece cu acesta cate 3 ore in fiecare seara (29-30-31 mai) in intervalul orar 18.30 – 21.30. Programul celor 3 zile va cuprinde atat o parte de prelegeri Dhamma pe teme de practica a meditatiei cat si sedinte de meditatie de grup. Detalii organizatorice (cum ar fi locatia vor urma in curand).

3. Un mic memento referitor la intalnirile periodice ale grupului de meditatie din Bucuresti.
A. Bilunar, la centrul Mind Evolution Society
Unde: Strada Lunei nr. 5,sector 2, Bucuresti – sala Dream
Cand: in 1a si a 3a sambata a fiecarei luni, intre orele 10 – 13
Urmatoarea intalnire: sambata , 6 Mai
Programul intalnirilor: 3 sesiuni de meditatie de cate 30-40 de minute, cu pauze facultative intre sesiuni si ceai/socializare la sfarsitul meditatiei.

B. Saptamanal, la centrul Ashtanga Yoga Romania
Unde: Strada Toamnei 118, Scara 1, Parter, Ap. 1, Interfon 101 C.
Cand: saptamanal, in fiecare vineri intre orele 19 – 21
Urmatoarea intalnire: maine, 5 Mai
Programul intalnirilor: 2 sesiuni de meditatie de cate 30-40 de minute, cu pauza facultativa intre sesiuni si ceai/socializare la sfarsitul practicii.

Important:
– Intalnirile periodice ale grupului de meditatie (#3 de mai sus) sunt recomandate persoanelor ce-au minime notiuni anterioare de practica meditativa sau au participat la sesiunile introductive anterioare; aceaste intalniri nu au ca scop introducerea in practica meditatiei.
– Pentru introducerea in practica Vipassana, va recomandam un seminarul introductiv ce va fi organizat in curand  sau oricare din cele 2 evenimente organizate cu calugari – #1 si #2 mai sus.

Pentru seriile de evenimente cu Ajahn Dhammanando si Ajahn Vimokkha urmeaza sa revenim in curand cu toate detaliile organizatorice-logistice. Va recomandam sa transmiteti informatiile preliminarii despre aceste 2 importante serii de evenimente si prietenilor sau cunostintelor voastre ce-ar putea fi interesati.

Confirmare prezenta: va rugam sa confirmati interesul sau prezenta dvs. la oricare din intalnirile/seminariile la care doriti sa participati cu un email la adresa contact@dhamma.ro