2 Retrageri Intensive de Meditatie cu Nick Scott – Aprilie 2018, la Pestera

 

Asa cum am anuntat si la inceputul anului, in 2018 avem bucuria de a il avea ca invitat in Romania pe Nick Scott, ocazie cu care vom organiza 2 retrageri intensive de meditatie in luna Aprilie a acestui an.

PE SCURT:
1. Retragere de Meditatie de  Pasti: 6 – 10 Aprilie
2. Retragere de meditatie de 5 zile: 10 – 15 Aprilie
Exista posibilitatea de a va inscrie si la AMBELE retrageri de-o sesiune de practica continua pe parcursul celor 9 zile neintrerupte.

DESPRE NICK SCOTT:
Nick este un vechi prieten al Sangha Buddhista Theravada din Marea Britanie, avand andorsarea (endorsement) unor calugari seniori din traditie lui Ajahn Chah pentru a sustine retrageri de durata indelungata, facilitand nenumarate asemenea retreat-uri in Marie Britanie.

A inceput sa sustina seminarii si retrageri de meditatie din 2003, dupa o perioada de practica personala de peste 30 de ani,desfasurata in cadrul traditiei Buddhiste Theravada. A locuit peste 10 ani la Manastirea Cittaviveka din Marea Britanie, a avut parte de retrageri solitare personale de lunga durata si de-asemenea a facut pelerinaje de lunga durata cu Ajahn Sucitto (fostul staret al Manastirii Cittaviveka) sau Ajahn Amaro (actualul staret al Manastirii Amaravati – principala manastire din Vest a traditiei lui Ajahn Chah)

Este co-autorul unor carti de popularizare a Buddhismului, scrise impreuna cu Ajahn Sucitto (Rude Awakening, Great Patient One) sau Ajahn Amaro (Tudong: The Long Road North).
Este prima vizita in Romania a lui Nick Scott, speram dintr-un sir indelung de vizite.


LOCUL DE DESFASURARE: Sat Pestera, Comuna Moeciu, Jud. Brasov. Coordonate GPS:  45°30’36.4″N 25°17’16.9″E // Google Maps: 45.510103, 25.288034

PROGRAMUL DETALIAT de practica incearca pe cat se poate sa simuleze programul specific unui centru de meditatie:

6.00: Trezirea
6.15 – 7.15: Sedinta de meditatie de dimineata
7.15 – 7.45: Activitati administrative
7.45 – 8.30: Micul dejun
8.30 – 12: Sesiuni de practica a Meditatiei
12 – 13.30: Pauza de pranz
13.30 – 17: Sesiuni de practica a Meditatiei
17 – 18: Pauza de ceai
18 – 19: Sesiune de Meditatie
19 – 20: Prelegere Dhamma zilnica
20 – 21: Practica / Sesiune de Intrebari si Raspunsuri
21.30: Stingerea/Noapte buna

Pe parcursul ambelor retrageri, in afara zilelor de inceput si sfarsit practica de baza a fiecarui participant va fi Linistea Nobila (cu exceptia sesiunilor dedicate de Intrebari & Raspunsuri).

TRANSPORT: Fiecare participant este responsabil pentru transportul catre si de la locul de desfasurare. Organizatorii in schimb vor facilita conectarea participantilor ce au masina cu cei care nu au pentru a usura/optimiza transportul tuturor.

CAZARE:
Sunt disponibile urmatoarele optiuni de cazare:
1. In sala de meditatie sau cateva spatii dedicate disponibile in centru, Participantul urmeaza sa-si aduca sac de dormit, neopren, patura si orice considera necesar pentru comfortul propriu. IN LIMITA A 10-15 LOCURI
2. La pensiunea invecinata, in camere de tip dublu, contra cost – vedeti mai jos. IN LIMITA A 10 LOCURI. Pentru aceasta Organizatorii vor facilita rezervarea camerelor, daca este necesar.
3. Orice pensiune din satul Pestera – in functie de preferinta Participantilor (urmand a va ocupa personal de rezervare)
4. Este posibila si cazarea la cort, dar nu e recomandata, avand in vedere locatia si perioada de an (este asteptata o vreme rece-racoroasa).

IMPORTANT: vremea asteptata va fi rece-racoroasa , intreg spatiu fiind incalzit de o soba si 2-3 radiatoare electrice. Conditiile de cazare vor fi usor minimale, mai ales in privinta asigurarii caldurii la centru. Este posibil ca radiatoarele sa nu-si indeplineasca sarcina in totalitate, de aceea va recomandam sa va aduceti o rezerva de haine groase, paturi & sac de dormit.

MASA:
– Scopul alimentatiei/hranei pe parcursul retragerii intensive de meditatie este de a ajuta si facilita practica meditativa. Astfel, se vor servi 2 mese pe zi (micul dejun si pranzul) si o gustare usoara seara.
– Mancarea ce va fi servita va fi din spectrul lacto-vegetarian, suficient nutritiva si echilibrata.

ACTIVITATI CONEXE in timpul retragerii:
– intrucat retragerea va avea un caracter rezidential, pentru buna organizare cat si pastrarea costurilor de organizare/participare intr-un spectru rezonabil, participantilor le vor fi alocate anumite activitati administrative in fiecare zi, cum ar fi: curatenie, gatit micul dejun sau pranzul (dupa un meniu bine-stabilit) spalat vase, pregatit ceai.
– alocarea acestor activitati va fi agreata de comun acord in functie de preferinte sau abilitati, pentru o desfasurare armonioasa, pastrand un echilibru adecvat pentru fiecare participant intre practica de meditatie & nevoile logistice ale retragerii.

COSTURI DE PARTICIPARE:
– IMPORTANT: Mai jos sunt estimarile de costuri aferente pt. fiecare participant. In cazul in care nu aveti posibilitatea financiara de a acoperi aceste costuri, dar totusi doriti sa participati, sunt burse de gratuitate partiala/totala disponibile pentru cine doreste. Important este ca pretul/costul de participare sa nu reprezinte un impediment pentru a beneficia de cele 2 retrageri.
– Donatia recomandata ce acolera cheltuieli logistice + hrana este de ~500 lei/persoana pentru Retragerea de Pasti, respectiv 600 lei pentru Retragerea de 5 Zile. Aceasta taxa acopera: bilet de avion al lui Nick, alimentele pentru gatit, butelie gaz, consumabile, cost curent pentru incalzire, diverse mici reparatii necesare ale spatiului.
– Pentru cazarea la pensiunea invecinata, costul pe persoana suplimentar este de 80-100 lei/zi  x numarul de zile dorite, in functie de retragerea la care doriti sa participati.
– Pentru cazare la orice pensiune din satul Pestera – alegerea cat si cheltuielile ocazionate sunt la alegerea participantilor.

DONATII PENTRU FACILITATOR: Intrucat profesia principala a lui Nick Scott este cea de Profesor de Meditatie, venitul este reprezentat de donatiile ocazionate de evenimentele ce le faciliteaza. De aceea, la sfarsitul seminarului exista ocazia de a dona o suma de bani ce-o considerati disponibila pentru invatatura primita, ocazia pe care va recomandam cu caldura s-o folositi :).

PENTRU DETALII SUPLIMENTARE, REZERVARI/CONFIRMARE PARTICIPARE:
– orice rezervare/cerere detalii se face cu un  e-mail la adresa contact@dhamma.ro.
– exista posibilitatea de a va inscrie la 1a retragere, la a 2a retragere sau la ambele, avand parte de-o retragere continua pe parcursul celor 9 zile neintrerupte.
– cu confirmarea de  prezenta, va rugam sa ne precizati si: (1) daca aveti automobil personal cu locuri disponibile/aveti nevoie de ajutor pentru transport, (2) preferinta cazare.
– p
articiparea la oricare din cele 2 Retrageri de Meditatie se poate face doar integral, pentru intreaga perioada a fiecarui eveniment.  Nu se accepta decat in cazuri f. izolate si justificate, participarea partiala (cateva zile de la inceputul sau sfarsitul retragerii) sau cu intrerupere.