Retragere de meditatie 2019 cu Nick Scott – detalii finale

 

Acest articol este dedicat tuturor participantilor la Retragerea de Meditatie din Aprilie 2019 cu Nick Scott.

Multumim pentru inscrierea la retragarea la meditatie ce va avea incepe aceasta saptamana.
In total s-au inscris 19-20 de persoane.

Gasiti mai jos toate detaliile necesare pentru o buna desfasurare a retragerii. Va rugam sa cititi acest articol pe indelete si daca aveti intrebari sau clarificari suplimentare necesare, nu ezitati sa ne scrieti inapoi la adresa contact@dhamma.ro .

==========

DETALII PERSONALE PENTRU PROFESOR
Pentru ca Nick sa va poata sustina practica de meditatie cat mai personalizat cat si pentru o buna desfasurare, va rugam sa completati urmatorul formular de inregistrare https://forms.gle/HwShK7p19h9DMdE68

COMUNICARE
– Pentru cine nu a facut-o deja, va rugam sa ne trimiteti un email cu nr.
vostru de telefon, pentru nevoie logistice de moment.
– Numarul de telefon al persoanelor ce se ocupa de organizare sunt Mihai Abagief, 0722 596 482 (organizator principal) & Lauretiu Sogor (de la fata locului) 0748 178 580 .

In ziua de incepere a retragerii, vineri – 12 aprilie, este posibil ca pentru perioade scurte de timp, organizatorii sa nu poata raspunda la telefon din cauza de disponibilitate semnal (zone de relief/geografice care pot determina o scadere a calitatii semnaluilui GSM). Daca e nevoie, transmiteti un SMS si vom reveni imediat ce semnalul va fi disponibil.

LOCUL DE DESFASURARE
Sat Pestera, Comuna Moeciu, Jud. Brasov. Coordonate GPS: 45°30’36.4″N
25°17’16.9″E // Google Maps: 45.510103, 25.288034

TRANSPORT
Atat in ziua de plecare si de sosire vor fi cateva autorisme ce vor veni din Bucuresti sau Cluj catre Pestera.
Se va trimite un mesaj separat in care vor fi ‘organizate persoanele ce au masini cu cei care doresc transport, din Bucuresti & Cluj catre Pestera/Moeciu de Jos.

Pentru persoanele ce vor calatori singure cu transportul public: vom ajuta cu preluarea & transportul din/catre Moeciu de Jos.

DATA DE SOSIRE SI INCEPERE RETRAGERII
Retragerea va incepe vineri 12-Aprilie pe la ora 18-19 si se va termina duminica 21-Aprilie pe la orele 12-13.

Pentru SOSIRE: intervalul recomandat de sosire este intre 12 – 17, pe cat posibil. Pana la inceperea retragerii va fi o intalnire organizatorica de grup la care este necesar sa participe toata lumea

Plecare: Se va pleca de la Pestera in ziua duminica, 12 Aprilie intre 13 si 16 pe cat se poate in aceeasi formula in care am sosit.

HRANA
– se vor gati cate 2 mese in fiecare zi (mic dejun si pranz) si seara va fi disponibila o mica gustare pentru cine are nevoie (paine, branza, fructe) – insa recomandam pe cat se poate evitarea mesei de seara, conform specificului retragerilor de meditatie vin traditia Buddhista Theravada.
– mesele vor fi preponderent vegetariene, gatite echilibrat cu scopul de-a ajuta practica meditativa.
– toate alimentele & cele necesare (precum si servetele, hartie igienica, chimice de curatare, samd) vor fi cumparate de organizatori si vor fi suportate din donatiile pt. organizarea retragerii
– masele vor fi gatite si servite la pensiunea de langa centru

CAZARE & ODIHNA
– Majoritatea participantilor (13 din 19) vor fi cazati la pensiunea de langa centru, Casa MARIUS, in camere duble si o camera triple. Restul persoanelor (6) vor fi cazare in cele 2 camere de la Centru.
Link catre info pensiune.
– Pensiunea va asigura caldura, paturi, cearseafuri, prosoape pentru o cazare & odihna buna. Daca totusi doriti/considerati util – pentru comfortul propriu, va puteti aduce articole personale (cearseaf, prosoape, patura).
– Cele 6 persoane ce vor fi cazate la centru vor avea nevoie de cearseafuri, patura & prosoape proprii (organizatorii vor avea cateva articole de dormit la dispozitie – pentru nevoi urgente). Se va semnala in mesaj separat cine va sta la centru (daca nu ati primit mesaj explicit/separat ca veti fi cazati la centru, atunci sigur veti fi cazati la pensiune)

VREME, HAINE NECESARE, CONDITII IN TIMPUL ZILEI
– Avand in vedere perioada din an si locatia montana, asteptam ca vremea sa fie rece-racoroasa, cu maxime in timpul zilei de 10-13 grade, iar in timpul noptii de 0-3 grade. Link info vreme.
– Spatiu centrului de meditatie va fi incalzit de o soba si 2-3 radiatoare electrice. Este posibil ca radiatoarele sa nu-si indeplineasca sarcina in totalitate, de aceea va recomandam sa va aduceti haine corespundator de groase, si o pereche de incaltaminte de tip ghete, de preferabil comfortabile.

PROGRAMUL ORIENTATIV al zilelor de practiva va fi, de principiu, cel de mai jos. Acesta va incearca pe cat se poate sa simuleze programul unui centru de meditatie dedicat:
6.00: Trezirea
6.15 – 7.15: Sedinta de meditatie de dimineata
7.15 – 7.45: Activitati administrative
7.45 – 8.30: Micul dejun
8.30 – 12: Sesiuni de practica meditatie
12 – 13.30: Pauza de pranz, timp liber individual
13.30 – 17: Sesiuni de practica meditatie
17 – 18: Pauza de ceai, timp liber individual
18 – 19: Sesiune de practica meditatie
19 – 20: Prelegere Dhamma zilnica
20 – 21: Practica / Sesiune de Intrebari si Raspunsuri
21.30: Stingerea/Noapte buna, Timp liber individual

Programul zilnic final il va decide & comunica Nick la inceputul retragerii si va fi comunicat explicit.

ACTIVITATI CONEXE
In fiecare din zile veti fi solicitati sa participati, colaborativ la mai multe activitati logistice, in functie de  abilitati/preferinte, ce au legatura logistica/buna desfasurare a retragerii. Acestea vor fi cele de mai jos si vor fi discutate, pe baza unui orar de comun agreat, la inceputul retragerii si pentru care va rugam sa va oferiti voluntari, unde preferati:
– curatenie de dimineata in locurile comune (sala meditatie, toaleta, samd)
– gatit mic dejun
– spalat vase dupa mic dejun
– gatit pranz
– spalat vase dupa pranz

In ziua retragerii este posibil ca persoanelor cu auto propriu sa li se ceara ajutor punctual pentru transportul unor colegi din Moeciu de Jos sau facut de cumparaturi din Bran.

Nu a fost angajata o persoana externa, din localitate, pentru a tine costurile de organizare la un nivel decent/suportabil.

COSTURI DE PARTICIPARE
Participarea la retragerea de meditatie este gratuita. La sfarsitul retragerii vor fi comunicare costurile de organizare – fiecare donand in functie de posibilitati.

DE ADUS, INDIVIDUAL
– haine groase de sezon, cu accent montan. Vedeti notele de mai sus legate de vremea prognozata
– articole pt. igiena personala
– o pernuta de meditatie sau orice poate fi folosit in acest scop. Noi vom pune la dispozitie cateva pernute, dar e posibil ca acestea sa nu fie suficiente.
– cearseaf, o patura personala sau sac de dormit (care poate fi folosit si in timpul sesiunilor de meditatie, ca salteluta, pentru un comfort mai bun).

IMPORTANT
– Participarea la Retragere se face doar integral, pentru intreaga perioada. Exceptiile desigur pot fi natura medicala/fiziologica sau psihologica (inadaptare la program sau la practica samd)
– Pe parcursul Retragerii, practica de baza a fiecarui participant va fi Linistea Nobila (cu exceptia sesiunilor dedicate de Intrebari & Raspunsuri).
– Folosirea telefoanelor mobile sau a dispozitivelor media este recomandata sa fie redusa la minim sau oprite, pentru a va permite o dedicare interioara specifica practicii.