Mini-retreat de Dhamma si Meditatie in Actiune – 23 – 24 Iunie

 “A evita ce-i rau, a cultiva binele si a purifica mintea – aceasta este esenta invaturii lui Buddha”
Dhammapada

In ultimii ani de zile am avut loc o serie de retrageri de meditatie, cu un bun succes atat printre elevi cat si printre facilitatori Dhamma (calugari sau profesori Dhamma prieteni traditiei Theravada). De-aceea ne dorim ca acestea sa continue si in anii urmatori, poate si cu un avant mai mare.

Centrul de la Pestera ne-a servit frumos si urmeaza sa ne deserveasca si in urmatorii ani. Dar pentru ca acest lucru sa se intample, ca orice pe lumea aceasta – mintea, trupul noustru sau chiar practica noastra meditativa, si Centrul de la Pestera are nevoie de ingrijire periodica.

Va  propunem o perioada de 2 zile in care vom ne vom deplasa la Pestera ca sa facem cateva mici activitati de mentenanta, intretinere si curatenie mai temeinica a centrului – de care centrul nu a mai avut parte de cativa ani. Ce vom realiza va fi de buna folosinta pentru urmatoarea retragere ce va avea loc in Iulie 2017 cu Ajahn Abhinando cat si buna-desfasurare a evenimentelor de meditatie din anii urmatori.

Va fi o deplasare informala ce va incepe duminica dupa-amiaza si se va termina marti dupa-amiaza.

Unde: Sat Pestera, Com. Moerciu
Cand: 23-24  Iunie (exista posibilitatea de-a participa si partial).  De sambata dimineata pana duminica seara.
Ce: meditatie, lucru/diverse activitati, odihna, socializare, gatit

Cazarea: la centru (dormit in spatiile comune sau cele 2 camere separate) sau la pensiunea de langa centru contra cost (pentru aceasta optiune, va rog sa mentionati acest lucru in mesaj pentru a fi ajutati cu rezervarea).

Activitatile productive ce le vom face acolo vor fi de principiu curatenie (mai temeinica), activitati de mententanta a casei (un pic de vopsit exteriorul, mici reparatii pe unde e nevoie, samd). Alocarea acestora se va face in functie de ce se pricepe si vrea fiecare sa faca – se vor gasi pentru fiecare participant ceva de facut, de-aceea priceperea nu este neaparat o conditie de participare, ci doar dorinta de-a participa :).

Ne vom auto-organiza organic la fata locului pentru perioadele de munca efectiva, meditatie, gatit si odihna, avand in vedere nevoia unui echilibru intre acestea. V

Daca doriti sa participati, va rog sa trimiteti un email la contact@dhamma.ro.