Initiativa Buddhism Theravada Romania in 2013

Va prezentam mai jos pe scurt planurile Asociatiei Buddhiste Theravada Romania pe parcursul lui 2013. Astfel, cele 3 componente principale in jurul carora ne vom aduna eforturile sunt grupul de meditatie, dezvoltarea de evenimente de prezentare/promovare a invataturilor lui Buddha cu focus pe caracterul practic precum si crearea de materiale informative despre practica meditativa/cadrul teoretic din jurul practicii.

1. Grupul periodic de meditatie
Va anuntam ca incepand  pe parcursul intregului an 2013, grupul de meditatie Vipassana se va intalni saptamanal, in fiecare duminica, de la 12.00 la centrul de yoga Anahata.

Programul este cel uzual, respectiv de 3 perioade de meditatie de cate 30 de minute cu 2 pauze optionale de 5 minute. Aspecte importante pentru participare:
– Va rugam sa ajungeti cu 10-15 minute in avans.
– Pe parcursul intregii sesiuni de meditatie cat si in perioadele de pauza este recomandata pastrarea linistii, pentru mentinerea unui cadrul meditativ adecvat
– Aceste intalniri de meditatie sunt recomandate persoanelor care au o minima experienta cu practica meditativa si/sau au participat la unul dintre seminariile introductive organizate pe parcursul anului trecut.
– in cazul in care intalnirile grupului de meditatie nu vor avea loc, acest aspect va fi comunicat punctual

2. Evenimente speciale
Acestea vor de tipul:
– cursul introductive
– seminarii si retrageri de meditatie organizate cu calugari Buddhisti si/sau facilitatorii grupului (George si Mihai)
– sesiuni de practica intensiva (de mai multe ore pe parcursul aceleiasi zi)
Evenimentele vor fi anuntate din timp si in cazul in care se vor suprapune cu sesiunile uzuale de meditatie de grup, vor lua locul acestora.

3. Crearea de materiale in limba Romana despre meditatia Buddhista si cadrul teoretic din jurul practicii
Pe site-ul nostru, www.dhamma.ro, in sectiunile Invataturi Dhamma si Sutta Pitaka, se gasesc materiale traduse de voluntari cu utilitate directa atat in practica meditativa, dar si in viata personala a fiecarei om (prelegeri de la calugari profesori de meditatie sau traduceri de sutte Buddhiste). Dorim ca in 2013 sa crestem numarul acestor traduceri, sa dezvoltam materiale tiparite (pliante, carti) si mai mult, sa creem o mica comunitate de traducatori. Si intrucat aceasta initiativa (Asociatia Buddhista Theravada Romania) si activitatile sale sunt desfasurate in totalitate pe baza de voluntariat, avem nevoie de ajutorul si implicarea Dvs. Daca aveti bune cunostinte de limba engleza, ceva timp liber si disponibilitatea de-a participa la o serie de traduceri de materiale Buddhiste, va rugam sa ne scrieti folosind formularul de contact din site si vom discuta mai departe.